Потребители на линия

В момента има 5 посетителя в сайта

Категории Новини

Обяви

КУПИ ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ

  • ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ
  • ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ
  • ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ
  • ЕВТИНИ ПОДАРЪЦИ

 

Google продължава да се зарежда с оръжия, купува 1023 патента от IBM

Компанията Google продължава да купува патенти, с които да защити операционната система Android от набезите на Apple и Microsoft.

Патентите са били купени от IBM, като са 1023 на брой.

В момента, не е известно за каква сума е била купена тази интелектуална собственост. Интересно е, че по-рано тази година Google и IBM осъществиха подобна сделка, като тогава търсачката се сдоби с 1030 патента. През миналия месец пък, интернет гигантът купи Motorola Mobility за 12.5 милиарда долара, като основна цел на сливането бяха над 17-те хиляди патента на компанията.

Така остава да видим как ще се развие патентната война, разгоряла се сериозно в последната година. Дали тази интелектуална собственост ще помогне на Google да се защити от постоянните атаки на Microsoft и Apple?

 

Управлението на патенти е изключително доходоносен бизнес в Съединените щати, който носи печалби, възлизащи на милиарди долари.

Компании като Purple Leaf се занимава само с управление и регистрацията на нови патенти и няма друг предмет на дейност. Тя е от така наречените патентни тролове, които се занимават единствено със защита на патентите си.